Händelsedatum:

S-147/15

Brand ombord på fiskefartyget GULLBRIS utanför Lysekil

Då fiskefartyget GULLBRIS trålade efter räkor, upptäckte besättningen att det brann i maskinutrymmet. De försökte att släcka branden bl.a. med hjälp av en pulversläckare. Samtidigt tog man upp trålen och satte därefter kurs mot hamn. Eftersom man larmat blev man eskorterad av Kustbevakningen och en lotsbåt.

Väl till kaj, dit man kunde ta sig för egen maskin, mötte räddningstjänsten upp och släckte branden. Efter avslutad insats begav sig räddningstjänsten tillbaka till stationen, men hade knappt hunnit fram förrän man fick ett nytt larm om att branden hastigt hade blossat upp igen. Denna gång blev skadorna allvarliga, och styrhytten blev fullständigt utbränd.

Ordförande

Mikael Karanikas

Utredningsledare

Jörgen Zachau

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 mars 2019